DATAFIN LTD - odštěpný závod zahraniční právnické osoby

#9767Nevyřízená reklamace

17.02.2016, před 9 lety

marie zadinová

V listopadu jsem přes internet na Slevolandii objednala chodícího medvídka, který nefungoval, tak jsem druhý den po obdržení balíku tento vrátila dle reklamačního řádu, adresa v reklam. řádu byla neznámá, proto byl balík uložen 15 dní na doručovací poště v Praze. Našla jsem správnou adresu a balík, který se mi vrátil, jsem ihned poslala na adresu správnou. Komunikoval se mnou pan K., ale pokud jsem žádala o vrácení peněz, již se nikdo neozval. Opět jsem urgovala reklamaci a ozvala se paní z této firmy, že vše prověří a opět nic.Zaslala jsem několik emailů, jestli se mojí reklamací zabývají, ale již bez ohlasu.Jedná se sice pouze o 500 kč, ale ráda bych za špatné zboží obdržela peníze zpět. Moc děkuji Zadinová Marie

Překrásný a inteligentní chodící, plyšový medvídek, kter� � opakuje všechna Vaše slova kouzelným hláskem za skvělou cenu

Vrácení celé částky i poštovného ,za špatnou a neekzistující adresu Číslo objednávky / Variab.sym.: 12033
Datum objednávky: 2015/11/02 11:16:34

17.2.2016 16:25, před 9 lety

Prodávající má povinnost vyřídit reklamaci řádně a včas, nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace. Pokud tak neučiní, jedná se o podstatné porušení smlouvy a spotřebitelka má právo od smlouvy odstoupit. Třiceti denní lhůta na vyřízení reklamace včetně opravy věci počíná běžet ode dne následujícího po dni, kdy byla uplatněna reklamace. Končí-li lhůta o víkendu či ve svátek, prodlužuje se na nejbližší pracovní den. Další informace k tomuto tématu a vzorový formulář pro odstoupení od smlouvy je možné vyhledat na webové adrese www.dtest.cz/clanek-3281/odstoupeni-od-kupni-smlouvy-pro-marne-uplynuti-lhuty-k-vyrizeni-reklamace.

Nereaguje-li prodávající na elektronickou komunikaci, je vhodné zaslat odstoupení od smlouvy písemně na adresu sídla společnosti (dle obchodního rejstříku se jedná o tuto adresu Soukenická 2082/7, Praha 1, Nové Město, 110 00), nejlépe doporučeně s dodejkou (doporučujeme ponechat si kopii výzvy a odstoupení) a to z důvodu prokazatelnosti v případě soudního sporu.

Nevrátí-li podnikatel peněžní prostředky ani po odstoupení od smlouvy, zadržuje tyto peněžní prostředky neoprávněně. V takovém případě by se jednalo o bezdůvodné obohacení, neboť podnikatel se obohatil na základě právního důvodu, který ale odpadl. Kdo se bezdůvodně obohatí, má povinnost plnit bezprostředně po výzvě. Pokud tento závazek nesplní řádně a včas, ocitá se v prodlení a ochuzený má možnost navíc požadovat zákonný úrok z prodlení.

Pokud podnikatel nepřijme reklamaci, dopouští se správního deliktu, za který mu může být udělena pokuta až do výše 3 000 000,- Kč. Dozor nad dodržováním povinností uložených zákonem o ochraně spotřebitele provádí Česká obchodní inspekce. Má-li spotřebitelka důvodné podezření, že podnikatel porušil povinnost uloženou mu zákonem, je vhodné obrátit se na tento úřad. Podat podnět je možné prostřednictvím následujícího webového odkazu www.coi.cz/cz/spotrebitel/prava-spotrebitelu/podani-stiznosti-podnetu-dotazu/.

8.5.2016 20:24, před 9 lety