Alza.cz a.s.

#9774Neuznana pojistna udalost

1 měsíc 23 dnů 23 hodin

18.02.2016, před 9 lety

Lukas Hajek

Dne 14.1 jsem nahlasil u spolecnosti Alza pojistnou udalost k poskozenemu tabletu, ktery mel prasklinu pres display (cca 2cm) a tablet po nahlaseni odevzdal na pobocce. 15.2. mne kontaktovala spolecnost PNB Paribas Cardif (pojistitel) se zamitavou odpoveni odkazujici se na jejich smluvni podminky. Zaver znel, ze poskozeni nema vliv na funkcnost. S tim jsem nesouhlasil s opodstatnenim, ze o prasklinu hrozi poraneni, nemluve o pevnosti celeho skla. Dle infolinky pojistitele jsem odeslal email s nesouhlasem k zaveru pojistne udalosti. Nasledne jsem byl odkazan, at tablet prevezmu a na pobocce Alza nahlasim novou pojistnou udalost. Na to jsem opet emailem oponoval a to z duvodu obavy, ze kdyz pojistnou udalost prijmu, tak de facto souhlasim se zaverem a mimojine i kvuli tomu, ze v dobe reseni mi jiz skoncilo pojistne obdobi. Striktni odpovedi od pojistele mi byl jasny fakt, ze situaci jinak resit nelze a ze spolecnost Alze o situaci informuji. Spolecnost Alza mi dokazala tuto informaci predanou pojistitelem overit az po dalsich dvou dnech s tim, ze si mam tablet na pobocce vyzvednout a zalozit novou pojistnou udalost. Je tento postup ze strany pojistitele i prodejce relevantni? Nezda se mi fakt, ze pri nesouhlasu se zaverm prvni pojistne udalosti musim i tak pojistnou udalost prevzit a zakladat druhou - novou. Tento proces by v zasade bylo mozne opakovat do nekonecna. Mimoto, do ted mi spolecnost Alza nedala vedet, kde je vubec mozne tablet vyzvednout.

Lenovo Yoga 10 16GB 3G

Tablet ma jasnou prasklinu v rohu obrazovky, nejlepsim resenim by pro mne byla rychla oprava s jasne definovanym postupem.

24.2.2016 14:24, před 9 lety

Dle čl. 10.1.2 Rámcové pojistné smlouvy/Pojistky č. ALADR 1/2013 se pojištění nahodilého poškození věci nevztahuje na poškození, které nemá vliv na funkčnost a použitelnost zboží. Za takové poškození se např. považuje poškrábání nebo obarvení. Jiné příklady zmíněny nejsou. Bude proto záležet, zda poškození je takového rozsahu, které by mohlo mít vliv na budoucí funkčnost zařízení. Rozhodnout, zda se jedná o poškození, na které se vztahuje pojistná smlouva však službě VašeStížnosti.cz nepřísluší, o takových to sporech může rozhodnout pouze nezávislý soud.

V případě zamítnutí práva na pojistné plnění, může spotřebitel požadovat písemné zdůvodnění zamítnutí. Nesouhlasí-li s důvody zamítnutí, je možné obrátit na interní možnosti řešení stížností přímo pojišťovnou: na e-mail: czinfo@cardif.com nebo na tel. 234 240 234. Po dokončení šetření jsou osoby, které podaly stížnost, informovány dopisem. Dále má pojištěná osoba možnost obrátit se se stížností na orgán dohledu nad pojišťovnami - Českou národní banku.

6.4.2016 14:26, před 9 lety

Vážený pane Hájku,

velmi se omlouvám za pozdější reakci. Podařilo se mi dohledat případ Vaší pojistné události. Shodou okolností Vás včera kolegové informovali o jejím vyřízení formou dobropisem. Velmi mě mrzí nesrovnalost, ke které u této události došlo. Z naší strany máme bohužel jen velmi omezené možnosti a celé rozhodování o způsobu vyřízení pojistné události je čistě v rukou pojišťovny. Věřím, že v budoucnu již proběhne vše v pořádku a k Vaší spokojenosti na poprvé.

Děkuji za pochopení a přeji pěkný den

Michaela Petrů
Vedoucí péče o zákazníky

11.4.2016 11:47, před 9 lety

Lukas Hajek

Komentář: Skutecne, jak uvadi spolecnost Alza, situace byla vyresena formou dobropisu a vraceni casove ceny veci. Po nekolika mesicnim mailovani, telefonovani apod. jsem rad, ze to dopadlo alespon takto. Ovsem smutne na cele situaci je fakt, ze zamestanci spolecnosti Alza vyzdvyhuji pojistitele (spol. Paribas Cardif) skoro az do nebe a ujisuji zakaznika, ze neni problem s jakoukoli situaci v ramci reseni pojisteni. Pravda ovsem lezi nekde jinde. Pojistitel se maximalne snazi jakykoli pripad smerovat na smluvni podminky, dle kterych by bylo nejbezpecnejsi HW vlastne vubec nepozivat, protoze kazda bezna cinnost muze skoncit neadekvatnim zabezpecenim proti poskozeni. Bez nekolika mailu a hrozeb reseni pravni cestou je komunikace s pojistitelem skoro az absurdni (zakaznik ma pocit, ze je mu proces neustale stezovan jen proto, aby reseni nekolika tisicove pojistne smlouvy radeji vzdal). Je smutne, ze zrovna spolecnost Alza, ktera mela moji nekolikaletou duveru, spolupracuje s takovym pojistitelem.