BNP Paribas Cardif Services s.r.o.

#9793Neuznaná reklamace

6 měsíců 2 dny 20 hodin

19.02.2016, před 9 lety

Adan Stoček

Zdravím mám nový mobil samsung galaxy s4 asi 3 měsíce bohužel jsem ho měl v kapse a jak jsem ho vytáhl měl jsem prasklý displej ale pod tím sklem telefon vůbec nejde tak jsem ho poslal teda do té pojišťovny s tím, že mi ho vrátili, že to není mechanické pojištění a že se na to vztahuje záruka tak jsem jel do prodejny a ti mi řekli, že záruka se na to nevztahuje a že je to mechanické poškození , že sem mám pro ti tomu odvolat ale neřekli jak ani kde tak jsem tam ten mobil do té pojišťovny poslal znova, ale nahlásil jsem že mi spadl na koberec oni to ale zjistili s tím že jsem jím lhal a že ho mám opravit na vlastní náklady v samsungu v ostravě což stojí od 3 500 do 5 000 kč a že mi pojištění dál platí pokud by se mi něco stalo ale musím jim pak ukázat že sem si ten mobil nechal spravit sám tak se chci zeptat mám teď nějakou šanci ještě, aby mi ten mobil spravili nebo si ho musím vážně nechat opravit za svoje a mohu nějakou odstoupit od té smlouvy co s tou pojišťovnou mám nebo co mám teda vlastně dělat? Děkuji.

Samsung galaxy s4

Chtěl bych, aby když mi vlastně ta smlouva platí tak aby mi to teda opravili, když je ten mobil pojištěný po případě bych chtěl i poradit jestli mohu a jak odstoupit od smlouvy a zda-li mi vrátí peníze

1.3.2016 08:53, před 9 lety

Práva a povinnosti smluvních stran jsou upraveny v pojistných podmínkách. V těchto podmínkách bývají zpravidla vymezeny výluky z pojištění, tedy případy, na které se pojištění nevztahuje. Bude tedy záležet, jaké výluky z pojištění byly mezi stranami sjednány.

V případě zamítnutí práva na pojistné plnění, může spotřebitel požadovat zdůvodnění zamítnutí. Nesouhlasí-li s důvody zamítnutí, má možnost podat stížnost. Po dokončení šetření jsou osoby, které podaly stížnost, informovány dopisem. Pojištěný nebo oprávněná osoba má dále možnost obrátit se se stížností na orgán dohledu - Českou národní banku.

Pro prokázání svého práva je nutné rozporovat závěry šetření pojistné události. Silným důkazem může být znalecký posudek. Je tedy vhodné obrátit se na soudního znalce z oboru. Ten se bude zabývat důvody zamítnutí práva na pojistné plnění, a pokud shledá, že pojistná událost byla vyhodnocena nesprávně, může se spotřebitel dožadovat pojistného plnění.

Podnikatel musí spotřebitele před uzavřením smlouvy informovat o službě a o jejích hlavních vlastnostech. Neučiní-li tak nebo učiní-li tak nesrozumitelně, může to mít za následek, že se smlouva vyloží ve prospěch spotřebitele. Pokud ale spotřebitel výslovně souhlasil se zněním pojistných podmínek, nemůže se dovolávat toho, že s nimi nebyl seznámen.

22.8.2016 16:04, před 8 lety

V případě potřeby další právní konzultace se spotřebitel může obrátit na naši spotřebitelskou poradnu na telefonní lince 299 149 009. Spotřebitel může také využít mimosoudního řešení sporů při České obchodní inspekci. Více informací je možné vyhledat na webové adrese www.adr.coi.cz/cs.