Dobry den,
vcera som si kupila v predajni A3 sport sportove boty Air Max Command v sume 2190 CZK. Zbozi som chcela vratit este v ten isty den ( nenosene, v povodnom obale, krabici), nebola na nich ziadna vada. Pan na prodejne sa mi vysmial s tym, ze za tovar mi peniaze nevrati, ale ze si mozem kupit darcekovu poukazku.
Je mozne riesit prosim vratenie tovaru inou cestou?
Dakujem vopred.
Klaudia
AIR MAX COMMAND - Seda, vel. 38,5
Prosila by som vratenie penazi.
Spotřebiteli zákon nepřiznává právo na odstoupení od smlouvy, která byla uzavřena v kamenné provozovně tzv. bez udání důvodu. Tento benefit prodávající může poskytnout nad rámec zákona a může si za účelem vrácení zboží stanovit podmínky, kterým spotřebitel musí vyhovět. Je tedy důležité ověřit si, zda tuto možnost prodávající umožňuje a za jakých podmínek. Právo na odstoupení ve lhůtě 14 dnů spotřebiteli s výjimkami náleží pouze při uzavírání smluv mimo obvyklé obchodní prostory nebo při koupi zboží na dálku (např. prostřednictvím elektronického obchodu).